onsdag 11 januari 2012

in the end i will be standing at the beginning with you

Fick en sjuk lust att skriva om Finlandsvenskar äfter att ja läste ett inlägg i Sagas blogg, om just finland svenskar. Hennes inlägg var väldigt bra och läsvärt. Ja sku nog för dom flästa så rekomendera hennes blogg. Mäst skriver hon om mode och design. Hon e finlandsvensk och skriver på både finska och svenska. Dessutom har hon fina bilder och MASSA roligt att läsa om. Och till på de så e hon en väldigt bra vänn!saknar dig gumman! Gå alla och kolla in hennes blogg.



Det här är en bild från 9an på olympia stadion i Helsingfors när vi var på Staffetkarnevalen, Hittade inte en nyare bild på bara oss på. Den saken måste vi göra nått åt, när jag kommer hem vi påsken. 

Fick äfter att ja läste sagas blogg lit inspiration att börja läsa Finlandismer, hittade massa! att skillnaden på svenska och svenska kan vara så stor. De här e ju ord som vi alla använder helt utan å tänka om de. Å så den finlandsvenska stereotypen, i finland ses vi som rika snobbar, som har en stuga i skärgården och en segelbåt. Det sägs okså att finlandsvenskar lider av höghuskomplex och dom kan altså inte bo i höghus... Vilket då altså inte stämmer, ja ha bott i hög hus i 11 år. Före det bodde jag i Dickursbyskolas nuvarande förskola... (ja tänk på det). Så är det ju det här med rikheten, jag tror att det bara är en blid som finlandsvenskaran vill ge av sig själv, med att klä sig lite bättre och äta  lite finare restauranger och kafeén och bo i lite finare hus. E de nån som kan dömma oss för att gå på fazer cafeé eller wayne´s när vi vill ha kaffe? Dessutom så är det vell inte så stor skillnad på oss och fin finskarna? För vi har ju endå den finska nationalismen. Den som gör att vi e minst lika lyckliga när Finland vinner guld i ishockey. Vi går i bastun och grillar korv om somrarna (och om vintrana för den delen). Å int för att glömma Sisun. 


1 kommentar:

  1. Ohh nej gumman! Saknar dig o så tusan! <3 Bara påsken kommer så ses vi! :)

    SvaraRadera