onsdag 27 juli 2011

"Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise"

Jag är fort farande okså lite i shock äfter allt som har hänt, har nu ringt runt till alla och fråga om alla mår bra. Har fortfarande inte fått svar av 1... vilket inte gör känslan så mycket bättre, väntan är det värsta.

"If one man can show that much hate, think of how much love we all can show together"

"Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise"

Jag känner så mycket för den flickan som kunde vara med om allt det som hände och sedan ennu kunde säga något sånt här! det gör så att jag känner mig stolt över att säga att jag bor i Norge.
Jag grät som ett litet barn när jag läste igenom bloggar och texter som dom som hade varit med om det här eller som hade familje medlemmar eller vänner i händelsen, allt som stod skrivet kom rakt från hjärtat.

"ondskap kan drepe et menneske, men aldri beseire et helt folk"
- jens stoltenberg-  Norges statsminister

Det är något som är så fel med det att ett ungdoms paradis skulle omvandlas till ett helvete, mitt i vårt lilla frid fulla Norden! Kan det händ något sånt här här så kan det hända varsom hälst!

I en tysk tidning sto det:
Selv i deres dypeste sorg blir ikke nordmennene hysteriske. De unngår å hate. Det er utrolig å se hvordan politikerne og hele folket reagerer. De er triste helt inn i det dypeste av deres sjeler. De gråter med verdighet. Men ingen sverger å ta hevn! Istedet ønsker de enda mere menneskelighet og demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige sterke sidene ved dette lille landet!

Jag hittade en blogg där var en flicka hade skrivit den juvligaste, finaste och mäst rörande texten!! Har aldrig hört någon skriva något så vackert:
 Måtte du bli blind å aldri kunne se dine kjære .. måtte du bli døv å aldri kunne høre myke stemmer , måtte du bli stum å aldri kunne si din mening , måtte du leve lenge bak en mur der du kan huske på alle dem du tok livet på ... du er en skam for norge , en skam for din familie en skam for vennner mest av alt en skam for deg selv ! Du er bare FEIG , SVAK OG OND

dere vil alltid forbli i våre hjerter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar